1 מערבבים שמרים ומים חמימים בקערה קטנה בעזרת מטרפה ידנית או כף, עד להמסה מלאה. מניחים בצד.
2 מניחים בקערה גדולה, רחבה ונוחה ללישה את המרכיבים היבשים: קמח מלא, קמח לבן, קוואקר ומלח. מערבבים בעזרת כף ויוצרים גומה במרכז.
3 יוצקים לגומה את תערובת השמרים ומערבבים מעט בעזרת כף.
4 מוסיפים לקערה שמן זית ודבש ומערבבים מעט בעזרת כף.
5 מוסיפים לקערה יוגורט עזים וביצים טרופות. מערבבים בעזרת כף וכשלא ניתן להמשיך ולערבב עוברים ללישה ידנית ולשים 7-10 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח לחם/לבן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, אחיד וגמיש. משמנים את בסיס הקערה במעט שמן זית, מכסים במגבת מעט לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי או עד לתוספת 2/3 מנפחו לפחות.
6 מכינים שתי תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
7 מוציאים אוויר מהבצק, לשים מעט ומחדירים בהדרגה דבלים ואגוזי מלך.
8 מעצבים 17 כדורים בקוטר 6-7 ס"מ (משקל 140 גרם). אם הבצק מעט דביק, מקמחים מעט את הכדורים. מניחים על התבניות, מכסים במגבות מעט לחות ומתפיחים במשך שעה או עד להוספת 50 אחוז מהנפח לפחות.
9 מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים על תחתית התנור כלי קטן חסין חום ובו שתי כוסות מי ברז.
10 מערבבים בקערית את מרכיבי הזיגוג. מושחים את הלחמניות בזיגוג בעזרת מברשת ומעטרים בנדיבות בשומשום.
11 כשהתנור חם מכניסים את התבנית הראשונה למרכז התנור ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את החום ל-165-170 מעלות, מוציאים את כלי המים וממשיכים לאפות עוד 25 דקות נוספות או עד שהלחמניות משמיעות צליל חלול כשנוקשים עליהן ושצדן התחתון שחום היטב (אך לא שרוף). לקראת אפיית התבנית הבאה מחממים שוב את התנור ל-200 מעלות, מכניסים את כלי המים, וחוזר חלילה.
12 חמאת תפוזים: מערבבים חמאה וקליפת תפוז מגוררת. מתבלים במעט מאוד מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לכלי הגשה ומאחסנים במקרר עד מעט לפני ההגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!