המצרכים (8 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערית קטנה את השמרים, המים החמימים והסוכר. מערבבים ומניחים בצד לכ-10 דקות. 2 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח ואת תערובת השמרים. מפעילים את המיקסר, מוסיפים את השמן וככוס מים (זה תלוי בבצק - מתחילים עם כמעט כוס, ואם רואים שהבצק יבש מדי מוסיפים את שאר המים ואפילו עוד). אחרי שהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים גם את המלח. לשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
3 מכסים את קערת המיקסר במגבת או בניילון נצמד ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה-שעה וחצי, תלוי במזג האוויר). 4 בינתיים מכינים את המילוי: מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית. מוסיפים את שיני השום הפרוסות לכדקה, עד שהן מתחילות להעלות ריח ומוסיפים את עלי התרד. מערבבים מעט, סוגרים את המכסה ונותנים לתרד לאבד נפח. אחרי דקה פותחים את המכסה, מערבבים מעט (כדי ששיני השום לא יישארו בתחתית המחבת) וסוגרים שוב לכמה דקות. אפשר לערבב מדי פעם. מניחים בצד לצינון. 5 מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מצב טורבו. 6 קוצצים את עלי התרד המצוננים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הבולגרית המעודנת, הבייבי מוצרלה והגבינה הצהובה, וגם את עלי התימין, אגוז המוסקט והמלח. מערבבים לתערובת אחידה. 7 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים בצד מתחת למגבת (כדי למנוע את התייבשות הבצק). 8 פותחים כל כדור לעיגול בקוטר של כ-16 ס"מ. מניחים בחלק התחתון של כל עיגול ככף וחצי מלית, סוגרים לחצי ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג או קיפול מסולסל (אפשר לראות הוראות לכך - כאן). לחלופין, אפשר לקפל כמו בתמונה שלמעלה (מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל לחלק למלבן, אותו מחלקים ל-4 מלבנים קטנים) - אבל זה לא הקיפול הקלאסי. שימו לב להדק היטב את הקצוות, כדי שהמילוי לא ייזל החוצה. 9 מעבירים לשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, מברישים את פני המאפים במעט שמן זית ואופים כ-15 דקות, עד שהם מזהיבים. >> למתכונים לכל השבוע>> מה תרצו לבשל בשבוע הבא: לחם יוגורט או סלט עדשים שחורות עם בולגרית? |