1 מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים היטב.
2 סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים באגוז מוסקט ופלפל ומערבבים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4 ממלאים, מעצבים ואופים: פורשים את הבצק על משטח העבודה כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-3 מלבנים בגודל 25×31 ס"מ. מניחים שליש מלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן ומגלגלים לרולדה. סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט. מלפפים את הרולדה לשבלול לא מהודק (כדי להשאיר לבצק מקום לתפוח ולהיאפות).
5 מניחים את השבלולים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים קצח.
6 אופים כ-35 דקות, עד שהשבלולים שחומים. מגישים חם.
* שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
* הצעה לגיוון: מכינים מלית משני תפוחי אדמה בינוניים מעוכים לפירה, גליל גבינת עזים מעוך ו-100 גרם גבינת פקורינו מגוררת גס.
סגנון: עמית פרבר.
>> בשבוע שעבר הכנו עם מיקי שמו לחמניות גבינה פיקנטיות
>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו