1 מערבבים בקופסת פלסטיק או בצנצנת כוס קמח ושלושת רבעי כוס מים (אפשר בכף עץ) וסוגרים כמעט עד הסוף, כדי שמעט אוויר יוכל להיכנס. מניחים על השיש בטמפרטורת החדר (כ-20 מעלות. בקיץ שומרים במקרר).
2 למחרת חוזרים על הפעולה: מוסיפים כוס קמח ושלושת רבעי כוס מים, ומערבבים בעזרת כף.
3 חוזרים על הפעולה גם ביום השלישי וביום הרביעי. לאחר היום השלישי התערובת צריכה להתחיל לתסוס בבועות קטנות ועדינות ולהדיף ריח חמצמץ ובתולי.
4 מהיום החמישי אפשר להתחיל לעבוד עם המחמצת. אם לא עובדים איתה – סוגרים את הקופסה לגמרי ושומרים במקרר, ופעם בשבוע מוסיפים כוס קמח ושלושת רבעי כוס מים.
>> והנה כריך מיוחד עם פיצה עיראקית