המצרכים (10 מנות):לבצק:
לציפוי:
למלית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 בקערה רחבה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. יוצרים גומה באמצעות כף ומוזגים לתוכה כוס מים. מוסיפים לגומה מלח, חמאה וביצה טרופה, ולשים היטב במיקסר או ביד. 3 מוסיפים בהדרגה חצי כוס מים ולשים עד שנוצר בצק אחיד וגמיש. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. 4 מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט ומכסים בשקית ניילון. משאירים את הקערה המכוסה במקום חמים עד שהבצק כמעט מכפיל נפחו (כשעה). 5 מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית. 6 לאחר שהבצק תפח מקמחים משטח עבודה ועליו לשים אותו שוב. מחלקים לכדורים בגודל כדור טניס. 7 מרדדים מעט כל כדור בצק ומניחים במרכזו כף גדושה מהמלית. סוגרים את עלה הבצק על המלית לצורת לחמנייה עגולה ומסדרים בתבנית במרווחים של 3 ס״מ. 8 מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט פפריקה, שומשום או מלח גס. 9 אופים כ-25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות. * מומלץ לאחר האפייה לכסות את התבנית במגבת או יריעת בד לשמירה על הלחות, זה ישמור את הלחמניות רכות ליותר זמן. לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל |