1 קולים את הפלפלים: משפדים כל פלפל על מקל/מזלג עוף/שיפוד מתכת של מנגל וכו'. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. 2. מדליקים את האש בכיריים ומציבים את הפלפלים מעל האש הגלויה למשך כחמש דקות, עד שהם משחירים מכל הכיוונים. 3. מקלפים את הפלפלים, חותכים אותם לפרוסות, מעבירים למחבת גדולה עם מעט שמן ומטגנים במשך שתי דקות. 4. מוסיפים למחבת את השמנת, המלח, הפלפל, השום והכורכום. מבשלים יחד חמש דקות. 5. בינתיים, מפרידים את האטריות ושופכים עליהן את החמאה המומסת. מערבבים עם הידיים ומקפידים שכל האטריות יהיו מכוסות חמאה. 6. מחלקים את האטריות לקעריות קטנות ועמידות לאפייה, או לתבניות מאפינס. מהדקים לדפנות הקעריות ואופים 5-6 דקות, עד שהקדאיף מזהיב. 7. מוציאים מיד מהתנור, מצננים מעט והופכים בזהירות את התבניות אל משטח העבודה. הסלסלות ייפרדו מהדפנות בקלות. חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות ומפזרים בין הסלסלות. מניחים שתי כפות של רוטב פלפלים בכל סלסלה. ומגישים.