לחוח ביתי מעולהזה הזמן לאמץ את הלחוח - הפיתה התימנית האוורירית שהופכת כל מרק לחגיגה, וטעימה להפליא גם בפני עצמה. מתכון של רות אוליבר לקסם התימני שמצליח לערער את מעמדו של הג'חנון
צילום: דן לב, על השולחן
|
המצרכים (10 מנות):
לטיגון:
אופן ההכנה:1 מכינים את התערובת ומתפיחים: מערבלים את כל חומרי הלחוח במיקסר עם וו גיטרה 8 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת דלילה. 2 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח. בחורף זה עשוי לקחת שעתיים. 3 מטגנים: משמנים מחבת (עדיף בעלת ציפוי נון-סטיק) בקוטר 24-22 ס”מ במעט חמאה מומסת או שמן. 4 נוטלים מעיסת הלחוח המוכנה בעזרת מצקת ויוצקים למחבת חביתית בעובי 1/2 ס"מ. 5 מניחים את המחבת על להבה בינונית ומאדים 6 דקות. אפשר לזרז את התהליך על ידי כיסוי המחבת, אבל לא חובה. במהלך ההכנה נוצרות בועות. כשהבצק "מתייבש" והחלק התחתון נעשה חום-זהבהב - הלחוח מוכן. 6 מצננים את המחבת על ידי שטיפת חלקה התחתון במים קרים וממשיכים ללחוח הבא. * אוכלים חם. אפשר לשמור במקרר ולחמם למחרת על בן מארי או מכוסה בתנור. * המתכון מתוך גיליון 276 של על השולחן. >> אל תראו אותנו ככה, בשבוע שעבר אכלנו ג'חנון כמו גדולים>> אז מה הסיפור של כל השפים עם כוכבי המישלן לארץ? |