אינה גרטן היא מתכונאית אמריקאית ותיקה שמאחוריה תוכנית טלוויזיה מצליחה (Barefoot Contessa), 12 ספרי בישול והמון תפקידים קולינריים משמעותיים - בין השאר אצל אופרה ווינפרי ומרתה סטיוארט. כשראינו את טוסט הכרובית והמסקרפונה שלה ב-Food Network (אומנם באיחור כלשהו), לרגע נעתקה נשימתנו. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 הופכים את הכרובית על קרש חיתוך ונפטרים מהגבעולים. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה בשכבה אחת. 3 מוסיפים שמן זית, פלפל צ'ילי, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומערבבים יחד. צולים 25-30 דקות עד שהכרובית משחימה יפה. מומלץ לערבב אותה בכל 10 דקות. מצננים כ-10 דקות. 4 משנים את מצב התנור לגריל. 5 מעבירים את הכרובית לקערה גדולה ומערבבים עם המסקרפונה עד שהפרחים מצופים יפה. מוסיפים את הגרויר ואגוז המוסקט, כפית נוספת של מלח וחצי כפית נוספת של פלפל שחור. 6 קולים את הלחם בטוסטר להשחמה קלה ומסדרים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית מרופדת נייר אפייה. 7 מפזרים את תערובת הכרובית בין הפרוסות באופן שווה ובוזקים מעט פפריקה. 8 מכניסים את הפרוסות לתנור ל-2-4 דקות, עד שהתערובת שעליהן שחומה ומבעבעת (זהירות, שלא יישרף!). 9 מגישים עם פרמזן, עירית ומעט מלח ים אם רוצים. ** למתכון ב-Food Network ** המתכון המקורי כולל גם פרשוטו. אנחנו ויתרנו עליו מטעמי כשרות. |