המצרכים (10 מנות):
לזיגוג הדבש:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2 מעבירים את הקמח לקערה גדולה ומוציאים לקערה קטנה יותר כף קמח לשימוש מאוחר יותר. מוסיפים לקערת הקמח הגדולה את קמח התירס, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הג'ינג'ר והמלח ומערבבים. 3 טורפים בקערה נפרדת חלב וביצים ויוצקים אותם לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת. 4 מוסיפים לקערה הקטנה עם כף הקמח את הג'ינג'ר המסוכר ומערבבים אותו בקמח, כדי שלא ישקע במהלך האפייה. 5 מקפלים את הג'ינג'ר המקומח ואת גרגירי התירס אל תוך בלילת הלחם. 6 יוצקים את החמאה המומסת אל מחבת ברזל יצוק בקוטר 24 או 26 ס"מ (או לחלופין - מחבת שיכולה להיכנס לתנור או תבנית עגולה) ובעזרת מברשת או נייר סופג מצפים את השוליים והתחתית שלה. 7 מעבירים את הבלילה למחבת ואופים כ-25-30, או עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש. 8 מכינים את זיגוג הדבש: מערבבים את כל המרכיבים בקערה קטנה. 9 מוציאים את הלחם המוכן מהתנור, מחוררים אותו בעזרת מזלג ומברישים על חלקו העליון את הזיגוג בעודו חם. קליס מופיעה בזאפה הרצליה בימים שישי ושבת - 6-7.2.15. לפרטים.
>> תשמעו, יש מה לאכול ברחובות>> אחד לכל נתח: 4 מתכונים מנצחים לעוף |