אופציה 1: לחמניות לשבת
1 לשים בקערה את הקמח והמלח. מוסיפים את הסוכר,השמן והשמרים ומתחילים לזלף את המים כוס אחר כוס עד לקבלת בצק נעים, לא דביק ולא נוקשה.
2 מכסים ומניחים בצד להתפחה של 45 דקות או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
3 כשהבצק תפח מוציאים אותו מהקערה, מניחים על השיש ולשים על מנת להוציא את כל הבועות.
4 לוקחים כדור בגודל אגרוף, יוצרים נקניק וקושרים. (ניתן גם לקלוע צמה משלושה נקניקי בצק, או להשאיר בצורה כדורית).
5 מניחים על תבנית עם נייר פרגמנט, מתפיחים לעוד 10-15 דקות ומחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מערבבים טוב את החלמון ומברישים את הלחמניות. מפזרים שומשום (אפשר גם זעתר או קימל).
7 אופים בערך 15 דקות, יש לעקוב אחר צבע הלחמניה.
אופציה 2: לחמניות גבינה
1 לוקחים מהבצק הבסיסי כדור בגודל גולה גדולה, פותחים ביד ומניחים בפנים את הגבינה. מכדררים, טובלים בחלמון ושומשום. לוקחים כדור נוסף מהבצק, מכניסים לתוכו גבינה אחרת ומצפים בזעתר, קימל או שומשום. ממשיכים כך עם כל הכדורים.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. נותנים לכדורים לתפוח.
3 מכניסים לאפייה עד קבלת צבע זהוב.
אופציה 3: מגדל הפתעות
1 מכינים את הבצק הבסיסי אך במקום 2 כפות סוכר שמים חצי כוס.
2 מכינים 3 סוגי קוביות שוקולד: מריר, חלב ולבן.
3 מכינים כדורים מן הבצק ומכניסים לתוכם כל פעם קוביית שוקולד אחרת.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות. נותנים לכדורים לתפוח.
5 מכניסים לאפייה עד קבלת צבע זהוב.