המצרכים :
לזיגוג ועיטור:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות אטית. 2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות אטית. 3 יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה בקיץ, שעה וחצי עד שעתיים בחורף). 4 מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות בגודל שווה (מומלץ להיעזר במשקל). 5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. יוצרים מחתיכות הבצק כדורים עגולים ויפים ומסדרים בתבנית באופן מרווח ב-4 שורות ו-4 טורים, כך שיכסו את התבנית כולה (שומרים על רווח של 2-3 ס"מ בין כדור לכדור). 6 מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הכדורים בביצה הטרופה ומעטרים בזרעים וגרעינים לפי הטעם. אופים כ-40 דקות, עד הזהבה. 8 מצננים על רשת ומגישים. >> בזמן שאתם מחכים שהבצק יתפח, תכינו את העוגיות האלה פעמיים |