1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את הקלתית: מעבדים את כל חומרי הבצק בקערה בעזרת הידיים.
3 מרדדים ומרפדים תבנית פאי בגודל 25*20 או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
4 אופים אפייה ראשונית של כ-15 דקות.
5 מכינים את המלית: מעבדים את הקשיו עם יתר חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת מרקם של ממרח סמיך.
6 יוצקים את המסה שהתקבלה לקלתית, מניחים מעל ובתוך המלית את פרחי הברוקולי ופרוסות הבצל, מזלפים מעט שמן זית ואופים 20-25 דקות או עד שהמלית מזהיבה ויפה.
7 מצננים מעט את הפשטידה, כדי שתתייצב, פורסים ומגישים.