המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים מראש תנור לחום של 200 מעלות. בינתיים, מניחים בסיר עם מים את הביצים. מביאים לרתיחה ומבשלים 7 דקות. אחרי 7 דקות מרוקנים את המים הרותחים וממלאים את הסיר במי ברז קרים. נותנים לביצים לשבת בסיר עם המים הקרים עד שהן קרות מספיק כדי לקלפן. 2 מחממים את השמן בסיר גדול וכבד. מוסיפים את הבצל הקצוץ, מוסיפים מלח ים ומבשלים כמה דקות, עד שהבצל מתחיל להתרכך. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהוא מתפורר וכל חלקיו משנים את צבעם לחום. 3 מוסיפים את היין (או הוורמוט), אחר כך את העגבניות המרוסקות. שופכים את המים אל תוך מיכל העגבניות המרוסקות, מסובבים מעט כדי שכל השאריות יתערבבו עם המים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים ברתיחה חזקה 5 דקות. 4 מקלפים וקוצצים את הביצים הקשות. פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות דקות ומשמנים תבנית גדולה ומלבנית. 5 מניחים בתחתית התבנית מצקת של רוטב הבשר. מעל מניחים עלי לזניה שיכסו את הרוטב - אל תדאגו אם הם מעט חופפים אחד מעל השני. מעל עלי הלזניה מניחים עוד מעט מהרוטב, כדי להרטיב אותן מעט ומעל הרוטב כשליש מפרוסות ההאם או הפסטרמה. מעל שכבת ההאם מפזרים כשליש מהביצים הקצוצות ופרוסות המוצרלה. 6 ממשיכים לבנות את הלזניה: מניחים שכבה שניה של עלי לזניה עוד 1-2 מצקות מהרוטב, עוד שליש מההאם, הביצים הקצוצות והמוצרלה. ממשיכים כך גם עם שכבה שלישית מהנ"ל ולבסוף מכסים בעלי לזניה. את יתרת הרוטב שופכים מעל שכבת עלי הלזניה העליונה ומעל מפזרים את גבינת הפרמזן המגוררת. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים למשך שעה אחת בתנור. 7 לאחר שעה, בודקים את הלזניה: נועצים סכין במרכז התבנית ובודקים האם הלזניה רכה. אם היא עדיין קשה, מכסים שוב ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות. נותנים ללזניה לעמוד באוויר הפתוח 15-20 דקות לפני שפורסים אותה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! (מקור) |