שמים בקערת המיקסר את הקמח, החלב, המלח, הסוכר, השמרים ותמצית הווניל. מערבלים במהירות בינונית בעזרת וו הלישה, עד שמתחיל להיווצר בצק. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, זו אחר זו, וממשיכים ללוש רק עד שהחמאה נבלעת בבצק ולא יותר. מוציאים את הבצק מהקערה, מאחדים אותו לצורת כדור ועוטפים בשקית ניילון. שומרים במקרר לפחות 4 שעות, או למשך הלילה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים (50 גרם כל אחד). מעצבים כל חלק לכדור. (בשלב הזה אפשר להקפיא את כדורי הבצק, ולהפשיר אותם במקרר לילה לפני שממשיכים). מניחים את הכדורים בשקעים של התבנית (הם לא אמורים למלא את השקעים) כ-40 דקות, עד שהבריושים תופחים, אך לא מכפילים את נפחם. אם רוצים לאפות כיכר אחת, מעצבים מהבצק כיכר ומניחים אותה בתבנית אינגליש קייק.
מברישים את פני הבריושים בביצה הטרופה, ומפזרים עליהם מעט סוכר חום. מכניסים לתנור ואופים כ- 15 דקות, עד שהם זהובים. אם משתמשים בתבנית אינגליש קייק, זמן האפייה הוא כחצי שעה. מגישים באותו היום.