1 מבשלים בסיר את תפוחי האדמה עד ריכוך.
2 ממיסים שמרים עם סוכר במים פושרים.
3 מכניסים את שיני השום לסיר. יוצקים שמן זית עד כדי כיסוי ומבשלים על אש נמוכה עד ריכוך (כ-25 דקות).
4 לקערת מיקסר מכניסים את הקמח, 125 מ"ל מים, השמרים המומסים וכף שמן זית. מערבבים כ- 3 דקות, מוצאים ומתפיחים כשעה.
5 מכניסים את עלי המנטה, הצ'ילי האדום, כפית מלח ושיני השום המבושלות לבלנדר.
6 מפעילים ומזליפים שמן זית עד קבלת מרקם של צ'ימיצ'ורי.
7 מקלפים את תפוחי האדמה, מועכים קלות ומכניסים פנימה 1/2 חבילת חמאה. ממשיכים למעוך ומכניסים כ 3 כפות מרוטב המנטה.
8 בוצעים שליש מהבצק ומרדדים למלבן. בחלקו התחתון של המלבן שמים את פירה המנטה בצורת נקניק ומגלגלים סביבו את הבצק.
9 יוצרים בייגלה, מברישים אותו בשמן בו בישלנו את השום ומפזרים מלח גס וקצח.
10 מניחים על תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפ' 240 מעלות ל-25 דקות.
11 מגישים עם יוגורט עזים שלתוכו מכניסים כף משמן הזית שבו בושל השום וטבעות בצל ירוק. בתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
אנרגיה | 1021 קלוריות |
חלבונים | 18 גרם |
פחמימות | 117 גרם |
שומנים | 54 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה