קיש ירקות וגבינותיותר מכובד מפשטידה, פחות מורכב מארוחה בשרית, ובתוספת לחם וגבינות – מרכיב ארוחת מלכים חגיגית
צילום: יחסי ציבור
|
המצרכים (15 מנות):לקלתית
שילובים מומלצים
לרויאל
אופן ההכנה:1 במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה עד שנוצרים פירורים דקים (כמו חול ים או קוסקוס דק). מוסיפים את השמנת וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק. אם התערובת פירורית ולא נוצר כדור בצק – מוסיפים, בהדרגה, מעט מאוד מים קרים. ברגע שיש כדור בצק מפסיקים את פעולת המעבד (חשוב מאוד להימנע מעיבוד יתר). 2 משטחים את כדור הבצק לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה (או יותר). 3 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומרפדים את התחתית והדפנות של התבנית. מסירים שאריות של בצק (מה שמעבר לגובה התבנית), דוקרים את הבצק במזלג ומקררים שוב כחצי שעה. 4 השלב הבא תלוי בירקות שבחרתם: ברוקולי, כרובית או תרד כדאי לאדות (10 דקות במיקרוגל, או חליטה קצרה במים רותחים); פלפלים (3-4 יחידות לקיש אחד) קולים בתנור וקולפים; חצילים (1 גדול) – פורסים, מברישים במעט שמן וקולים מעט בתנור חם; בצל ופטריות (רצוי 2-3 סוגים שונים) מטגנים ומסננים מנוזלים מיותרים. 5 את הגבינות מגררים (גבינות רכות דוגמת פרומעז אפשר לפרוס לפרוסות דקות, הכי נוח בעזרת פורס ביצים). 6 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). 7 על קלתית הבצק (הקרה) מסדרים את הירקות ומפזרים את הגבינות. 8 טורפים (רצוי במטרפה) את כל החומרים לרויאל ויוצקים לתוך הקלתית עם הירקות. זהירות: לא כדאי למלא ממש עד הקצה, כדי שהרויאל לא יישפך מחוץ לקלתית (מה שיקשה מאוד על החילוץ בתום האפייה). אפשר למלא את התבנית עד חצי הגובה, להכניס לתנור (החם) ולשפוך את שאר הרויאל לקלתית כאשר התבנית כבר בתוך התנור. 9 אופים 30-40 דקות, עד שפני הקיש תפוחים וזהובים והריח מתפשט. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. 10 מניחים על צלחת הגשה ומגישים ברוב פאר והדר במרכז השולחן יחד עם סלט או שניים, לחם טוב וכמה גבינות (הקיש טעים חם או בטמפרטורת החדר). הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות |