בורקיטס גבינות וזיתיםאין כמו סוף שבוע כדי ליהנות מבורקיטס עם גבינות טובות שמכינים לבד. שי-לי ליפא עם מאפה מלוח לשבת שמשית ורגועה
צילום: דניאל לילה
|
את המתכון לבצק פריך למדתי מסבתי. השמטתי מהמלית המקורית את החצילים (שטעמם לא חביב על הרבה ילדים) והוספתי זיתים. אפשר לשחק עם הצורות של הבורקיטס ולעצב אותם כפרפרים או כלבבות, אבל צורת חצי הסהר היא הקלה ביותר להכנה. המצרכים (25 מנות):לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. 2 מכינים את המלית: מועכים גבינות בידיים, מוסיפים זיתים ומערבבים לתערובת אחידה. 3 מכינים את הבצק: מביאים שמן, מים ומלח בסיר לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים חומץ ומערבבים. 4 מערבבים בקערה נפרדת קמח ואבקת אפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לסיר בהדרגה ולשים בידיים לקבלת בצק רך. מצננים כ-5 דקות עד שהבצק חמים ונעים למגע. 5 ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 9 ס"מ בעזרת כוס או קורצן. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את השוליים בצביטה או בעזרת מזלג לסגירה. 6 לצורת לב או פרפר משתמשים בחותכני עוגיות בצורה הרצויה. מניחים כפית מלית במרכז כל פרפר או לב. סוגרים עם לב או פרפר נוסף ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. 7 מניחים את הבורקיטס בתבניות, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. 8 אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקיטס זהובים. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבעהמתכון מתוך גליון 280 של מגזין על השולחן >> מתבב שקרואסון בכלל לא מגיע מצרפת. הלם>> מתכונים עם לימונים כבושים |