המצרכים :ל 20-30 יחידות:
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים את יתר החומרים ולשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 45 דקות. 2 מחממים מעט את התמרים במיקרוגל עד שהם רכים וניתן ליצור מהם כדורים שווים. יוצרים 20-30 כדורים ושומרים בצד. 3 ממלאים את העוגיות: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 40 גרם. מרדדים כל כדור לעיגול דק, מניחים במרכזו כדור תמרים, סוגרים את עיגול הבצק כך שיעטוף את כל המילוי ומכדררים בחזרה לצורת כדור. 4 טובלים כל כדור בשומשום מצדו האחד. 5 מרדדים את הכדורים המצופים (כך שהשומשום כלפי מעלה) למעין עוגיות שטוחות ממולאות, ובעזרת ידית כף עץ צרים חור במרכז כל עוגיה. 6 מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים 25 דקות. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות. 7 אופים כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין. לעוד מתכונים ביתיים מוזמנים להיכנס להדסטארט של נעה עינת. וגם לבלוג שלה. ספר האפייה של נעה עינת | צילום: גל בן זאב, יחסי ציבור |