1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
2 מפעילים את המיקסר על לישה במהירות איטית ומוסיפים סוכר, חמאה, ביצים, ואת החלב בהדרגה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות).
3 מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות, עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה בשמן מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
5 מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
עוד טיפה מאמץ ויהיו לכם כאלה! | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
6 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים לשני חלקים שווים.
7 מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 1-2 ס״מ, וחותכים בעזרת גלגלת לפיצה או סכין כל עיגול ל-8 משולשים שווים.
8 מגלגלים כל משולש לקרואסון מהחלק הרחב לחלק הצר, ומקפלים מעט בקצוות כלפי פנים ליצירת חצי ירח. מסדרים על התבנית באופן מרווח.
9 מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-25 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
10 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אנחנו לא חושבים שאנחנו יכולים לעמוד בזה יותר | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
11 אופים 20-25 דקות, עד שהקרואסונים זהובים.
12 מוציאים, מברישים בסירופ הדבש וטורפים.