1 מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את המים והמלח ומערבבים היטב בכף עץ עד שהחומרים מתאחדים והבצק חלק. מכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים בטמפרטורת החדר 7-8 שעות בקיץ או 14-16 שעות בחורף. הבצק יוצא לח, דביק ותוסס (זה מעולה!).
2 בסיום התפיחה מחממים את התנור ל-240 מעלות ומניחים בתוכו סיר ברזל עם מכסה (בנפח 4 ליטר לפחות) לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים את הסיר מהתנור. זהירות! הוא לוהט. זורים קמח על כדור הבצק שתפח והופכים אותו לתוך הסיר החם. מכסים במכסה, מחזירים את הסיר לתנור ואופים 40 דקות.
3 אחרי 40 דקות מסירים את מכסה הסיר, מורידים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות ואופים כ-15 דקות נוספות.
4 מוציאים את הסיר בזהירות, ומעבירים את כיכר הלחם לצינון על גבי רשת. זה השלב שבו אתם חייבים להתאפק (תבטיחו לי!) - רק כשהלחם מתקרר אפשר לפרוס.
>> לבלוג של גבישס
>> לאינסטגרם של גבישס
** אפשר להכין את הלחם עם קמח כוסמין לבן באותה כמות.
** אם מחליפים לקמח מלא או קמח שיפון - מפחיתים כמות ל-600 גרם.
** אפשר להוסיף זיתים, אגוזי מלך ו/או תבלינים.