המצרכים :ל-2 חלות:
אופן ההכנה:1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, הסוכר, שמן הזית, הביצה, השמרים והמים. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה 1-2 דקות, עד שהמרכיבים מתאחדים לבצק. 2 מוסיפים את המלח, מעלים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ולשים למשך 10 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק שנפרד מדופנות הקערה. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. 4 מתכוננים לקליעה: מוסיפים את הדבש למים החמימים ומערבבים עד שהדבש נמס. שומרים בצד לצינון. 5 חותכים כל ראש שום לחצי. 6 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים (בערך 900 גרם כל אחד), וכל חלק ל-4 חלקים שווים עד כמה שניתן (225 גרם בערך). 7 מגלגלים כל חלק לרצועה באורך 70 ס"מ וטובלים בקערת מי הדבש. 8 משמנים את עשבי התיבול בעזרת מברשת. 9 מתחילים לקלוע חלה מ-4 רצועות. לרצועה אחת או ל-2 מצמידים עשבי תיבול וקולעים את החלה איתם. 10 עושים שתי הפסקות במהלך הקליעה ומשלבים את חצאי השום בין הרצועות. ממשיכים לקלוע כשהן עוטפות מסביב את השום. 11 מניחים את החלה הקלועה על תבנית תנור עם נייר אפייה. 12 מכינים באותו אופן חלה נוספת ומניחים ליד החלה שכבר קלעתם עם רווח גדול בין השתיים. 13 מתפיחים ואופים: מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה, עד שהחלה תופחת מעט. 14 מחממים תנור ל-220 מעלות (מצב טורבו). 15 רגע לפני האפייה, מברישים מעט את השום בשמן זית ואת החלה במי הדבש. 16 אופים 23-27 דקות עד שהחלות זהובות ואפויות לחלוטין מבפנים. נותנים להן להתקרר מעט לפני שמגישים. ** החלות נשמרות בקירור 5 ימים בכלי סגור. בייגלה - כריכת הספר | צילום: שרית גופן, יחסי ציבורהמתכון מתוך הספר "בייגלה" של רונית צין-קרסנטי. |