המצרכים :
לפלפלים:
לחצילים:
אופן ההכנה:1מתחילים עם החצילים: מנקים אותם מהעוקצים, פורסים לאורך בעובי 5-6 מ"מ ומניחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה. מורחים בשמן זית וקולים בתנור, בחום של 250 מעלות למשך כ-15 דקות, עד השחמה יפה. 2 מערבבים את חומרי המרינדה ושופכים על החצילים. החצילים מוכנים לאחר שהייה של יומיים במרינדה. 3 מכינים את הפלפלים: מחממים תנור לכ-250 מעלות, וזורים על הפלפלים מלח דק. חותכים את ה"עוקץ", ומסדרים את הפלפלים על גבי מגש שעליו נייר אפייה, כשהחלק הירוק (החתוך) כלפי מטה ויש רווח בין פלפל לפלפל. קולים עד להשחמה טובה (כ-25 דקות). מניחים בקופסה גדולה עם מכסה שנסגר היטב (האדים בקופסה יעזרו להפריד את הקליפה) וממתינים לקירור חלקי. 4 מקלפים את הפלפלים בעדינות, מחלקים בעזרת האצבעות כל פלפל ל-4 עד 6 חלקים, לפי גודל הפלפל. בתהליך הקילוף נפטרים מכל הגרעינים. מערבבים את שאר החומרים ומוסיפים לפלפלים המסוננים. 5 מרכיבים את הכריך: פורסים לחם איכותי מקמח מלא, ומורחים שכבה דקה של פסטו בזיליקום משני הצדדים. מניחים את פרוסות החציל הקלוי, מעליהן פורסים גבינת פטה בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים בשכבה אחת, ומעליה מניחים את פרוסות הפלפל קלוי. סוגרים ונועצים שיניים. |