1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
3 מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-160 מעלות. קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות (לא יותר מדי דקות). מניחים בתבנית אפייה ומתבלים במלח, פלפל שחור טחון טרי, סוכר ורבע כוס שמן זית. מערבבים היטב ואופים כשעה, עד להזהבה (מדי פעם מערבבים). מצננים.
4 מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות. מוציאים בעזרת סכין קטנה או כפית פריזיאן את העוקץ של העגבניות, ומסדרים אותן בתבנית אפייה. מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס, מזלפים מעט שמן זית ואופים עד שקליפת העגבניות מתבקעת והעגבניות מזהיבות (כ-20 דקות). מצננים.
5 מכינים את הרויאל: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, ומערבבים היטב כך שלא יישארו גושים (אפשר לעשות את זה גם עם מטרפה).
6 חותכים את הגבינה לקוביות, ואת הזיתים מגלענים וחותכים לחצאים.
7 מסדרים על הקלתית את הבצל. חותכים את העגבניות לרבעים ומסדרים אותן על הבצל. מלמעלה מפזרים את קוביות הגבינה והזיתים לסירוגין.
8 יוצרים את הרויאל מעל הכל בעדינות, ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהרויאל מזהיב.