פיתה חצ'אפוריהראו את המתכון הזה לגיאורגי אמיתי והוא ינתק איתכם כל קשר בלי לחשוב פעמיים. הראו אותו לכל אדם אחר, שמחפש מה להכין לעצמו ולילדים לארוחת ערב - וזכיתם בתהילת נצח. פיתה, גבנ"צ, ביצה - הכירו את החצ'אפיתה
צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE
|
המצרכים (1 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 2 בעזרת סכין חדה חותכים עיגול גדול בצד העליון של הפיתה. מוציאים ושומרים בצד. 3 מורחים את פנים הפיתה ואת השוליים החיצוניים בחמאה. 4 מסדרים רצועות גבינה צהובה בתוך הפיתה, כמו" קיר" מסביב לעיגול שהוצאנו. 5 פותחים את הביצה בזהירות במרכז הפיתה ומפוררים את הגבינה הבולגרית מלמעלה. 6 מפזרים זעתר ושומשום וצולים בתנור כ-15 דקות, או עד שהחלבון מתייצב. מעבירים למצב גריל ומגברים את החום ל-200. צולים עוד 3-2 דקות, עד הזהבה. * אם אוהבים שהביצה נוזלית ממש כדאי לעבור למצב גריל כשהחלבון עדיין לא לחלוטין יציב. * אפשר לצלות את עיגול הפיתה שחתכנו בהתחלה יחד עם החצ'אפיתה. לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם בתיאבון! |