מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

גוזלמה מבצק יוגורט ובולגרית

בשביל פינוק פחמימתי חמים, גבינתי ומטריף חושים לא צריך שמרים וגם לא מיקסר. מה כן צריך? קמח, יוגורט וגבינה בולגרית, וגם סבלנות לרדד את הבצק הכי דק שאפשר. מוכנים?

גוזלמה מבצק יוגורט ובולגרית, ארז קומרובסקי (צילום: נמרוד סונדרס, סוגת)
צילום: נמרוד סונדרס, סוגת
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לבצק:

  • 5 כוסות קמח פיצה
  • 3 כוסות יוגורט כבשים
  • 1 כף מלח
  • שמן זית

למילוי:

  • בולגרית המאירי
  • עלי מיורן

אופן ההכנה:

1לשים את הקמח עם היוגורט והמלח כמה דקות, עד שהבצק מתאחד. מכסים בניילון ומניחים בצד לשעה. בינתיים מערבבים את חומרי המילוי.

2מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח קלות לעיגול דק ביותר. מניחים את המילוי על חצי מהעיגול וסוגרים היטב עם החצי השני בעזרת האצבעות.

3מורחים בשמן זית ומרדדים שוב בעדינות, כדי לא לפוצץ את המאפה.

גוזלמהגוזלמה מבצק יוגורט ובולגרית סוגת ארז קומרובסקי|צילום: נמרוד סונדרס, סוגת

4מחממים מחבת ברזל היטב וכשהיא חמה צולים את הגוזלמה משני הצדדים עד שהיא משחימה היטב. אוכלים מהר מהר.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il