לחם שום, עשבי תיבול ופרמזן מבצק יוגורטהשלב הראשון במתכון הזה הוא להזמין את כל החבר'ה אליכם הביתה. אחר כך תתפנו להכנת הלחם עצמו, נשנוש קבוצתי מושלם שתולשים וטובלים, בלי סכין ומזלג, הכי בכיף. בסוף תצטרכו למצוא דרך לסלק אותם, וזה החלק המסובך
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 02/03/17 07:21
צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים :ל-2 לחמים קטנים:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק ולשים 15 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. הבצק ייראה מעט יבש בהתחלה, אבל עם הלישה הוא יתאחד. מעצבים לכדור, מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי, ראו טיפ בסוף). 2 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן של בערך 15x25 ס"מ, ומגלגלים מהצד הקצר לרולדה הדוקה. מכסים ומניחים לנוח רבע שעה. 3 מגלגלים כל חלק בכפות ידיים מעט משומנות על משטח עבודה גדול לרצועה ארוכה באורך של מטר, כמו שיוצרים רצועות לחלה. גוזרים בכל רצועת בצק חתכים במרווחים של 2.5 ס"מ בעזרת מספריים נקיים, בעומק של שני שליש מעובי רצועת הבצק. 4 מגלגלים חצי מרצועת הבצק לקבלת צורת ספירלה (כמו שמגלגלים בורקס עגול: מתחילים מהנקודה הפנימית ומגלגלים את הבצק מסביב לצורת שבלול, עד שמגיעים לחצי מאורך הבצק). מגלגלים את יתרת הרצועה מעל בצורת מגדל, ותוחבים את הקצה שנותר למרכז. מניחים את הלחמים במרווחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמים בביצה טרופה עם כפית מים ואופים 20-25 דקות להשחמה. בזמן האפייה מערבבים חמאה מומסת עם שום כתוש ועשבי תיבול קצוצים. כשהלחמים יוצאים מהתנור מברישים אותם בתערובת ומצננים היטב. * כדי לזרז את זמני ההתפחה בחורף, אפשר להתפיח את הבצק כשהוא מכוסה היטב בתנור שחומם ל-50 מעלות ולאחר מכן כובה. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |