חלה כפריתכשראינו את המתכון של החלה הזו תיכף התחילה השבת לדגדג לנו בקצות האצבעות, והאף התמלא בניחוחות אפייה של יום שישי בבוקר
צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל
|
המצרכים :(ל- 2 חלות בינוניות ו-6 לחמניות, או 2 חלות גדולות)
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים.
2 יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן (או החמאה), הביצים הטרופות והמלח ולשים יחד לבצק גמיש (אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
3 מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית ומכסים עד להכפלת הנפח.
4 לשים שוב את הבצק, מחלקים אותו לשלושה חלקים וקולעים חלות (יש הרבה סרטים ביוטיוב המסבירים דרכים קלות לקליעת חלה).
5 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל חלה בביצה טרופה, מפזרים קצח או שומשום ומתפיחים כחצי שעה.
6 מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד השחמה בינונית.
7 מיד לאחר האפייה יש לעטוף את הלחמניות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.
>> למתכון השלם בבלוג "תיק אוכל"
>> בשבוע שעבר נמסנו מבראוניז עם שברי עוגיות אוראו של "המרכיב הסודי" |