המצרכים (15 מנות):לבצק:
לשלב ההכנה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את המלח, הסוכר והמים. 2 לשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות איטית, עד לקבלת בצק גמיש. יוצרים מהבצק כדור, מורחים במעט שמן ומכסים. מניחים לשעה. 3 מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים, משמנים כל כדור ומניחים על מגש. מכסים בניילון נצמד כדי שהבצק לא יתייבש, ומשאירים למנוחה של כ-4 שעות (המנוחה מאפשרת לבצק להתגמש ולהיות נוח יותר לעבודה). 4 משמנים היטב את משטח העבודה בשמן קנולה. משמנים את הידיים ומתחילים למתוח ולפתוח את כדור הבצק על משטח העבודה, הכי דק שאפשר (אם הבצק נקרע מעט, לא נורא). צריך להתקבל עלה בצק בגודל של כ-40 על 40 ס"מ. 5 מורחים שכבה דקה של חמאה על עלה הבצק, מקפלים לשניים (מימין לשמאל או להפך) ומורחים שכבה נוספת של חמאה. 6 מקפלים שוב לשניים, כך שמתקבלת רצועה ארוכה של בצק. מורחים בחמאה. 7 מגלגלים את רצועת הבצק, תוך כדי מתיחה ומשיכה, עד לקבלת גליל ג'חנון: ביד אחת מצמידים את רצועת הבצק למשטח וביד השנייה מגלגלים ומותחים את הבצק, כדי שיהיה דק ככל האפשר. 8 ממשיכים כך עם כדורי הבצק הנוספים (אחרי כל גליל משמנים שוב את משטח העבודה והידיים). 9 מסדרים את גלילי הג'חנון המוכנים בסיר מרופד נייר אפייה, בצורת שתי וערב. מכסים בנייר כסף ומעליו מכסה. 10 אופים בתנור שחומם ל-100 מעלות 12-14 שעות. 11 מגישים עם ביצים חומות (אותן יש לאפות בתנור בסיר נפרד), עגבניות טריות מרוסקות וסחוג. >> והנה לחם בירה יפה תואר>> הצרכנייה: כל המוצרים שאהבנו ולא אהבנו השבוע |