1 מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר החום ותמצית הוניל עד לקבלת קצף יציב.
2 מזלפים לאט 80 גרם שמן, לתוך קערת המיקסר, תוך כדי הקצפה עד שנטמע לגמרי בתערובת.
3 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, קורט מלח ואגוז המוסקט. מוסיפים את החלב ותערובת היבשים לסירוגין לקערת המיקסר עד לקבלת מסה הומוגנית.
4 מוסיפים בסוף את הבננות והפקאן ומערבבים היטב.
5 מזלפים לתבנית שקעים בגודל המועדף עליכם לשליש גובה, מפזרים שברי פקאנים ואופים ב-170 מעלות עד שהמאפינס תופח וסכין שננעצת במרכזו יוצאת נקייה, בין 10 ל-20 דקות, תלוי בגודל.
* את הבננות והפקאן ניתן להחליף בפירות ואגוזים אחרים כגון: גזר, תפוח, שוקולד צ'יפס, תפוז, פרג, צימוקים וכו'.