1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים בהדרגה את השמן והמים ולשים 10 דקות.
2 מוסיפים את המלח והזעתר ולשים עוד 2 דקות לפחות. מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים בידיים משומנות עוד דקה.
לחמניות זעתר של חנושה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
לחמניות זעתר. מושלמות לכריך או לטוסט | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
3 מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה עד הכפלת נפח (בחורף בין שעה ורבע לשעה וחצי).
4 מורידים אוויר מהבצק ומחלקים לכדורים של 100 גרם. מניחים ל-5 דקות.
5 מרדדים את כדורי הבצק במערוך ומגלגלים לצורת נקניק.
6 טובלים את הלחמניות במים ומיד לאחר מכן בזעתר ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב עד הכפלת נפח, כ-50 דקות.
7 בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
8 אופים עד שהלחמניות שחומות ויפות, 12-15 דקות (תלוי בתנור), ומיד מברישים אותן בשמן זית.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה