המצרכים (32 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים קמח, סוכר ושמרים. 2 מוסיפים את המים, הביצה, המרגרינה והמלח ולשים כ-10 דקות. 3 מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה, או במקרר למשך הלילה. 4 מחלקים ל-4 כדורים שווים. לחמניות זיתים - שלב ראשון | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל5 מרדדים כל כדור לעיגול וחותכים למשולשים, כמו שחותכים פיצה. 6 מורחים את הבצק בטפנד ומגלגלים, מהחלק הרחב לכיוון הצר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. לחמניות זיתים - שלב שני | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל7 מתפיחים שוב במקום חמים כשעה. 8 מברישים בחלמון טרוף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות. לחמניות זיתים - שלב שלישי | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכללבלוג של שרית - מיס פטל |