לחמניות חצי מלאות עם שיבולת שועל והפתעותאין כיף גדול יותר מריח של לחם טרי בבית. אביבה פיבקו מפנקת עם לחמניות שעושות טוב על הנשמה ואפילו עוברות הקפאה בצורה מושלמת
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
כשיש ריח של לחם טרי בבית זה כיף, אבל יותר כיף זה לפרוס לחם שהכנתם בעצמכם ולמרוח עליו משהו טעים. המתכון הזה הוא מעט שונה ממתכונים של לחמניות רגילות, אבל שווה את המאמץ. אפשר כמובן להקפיא את הלחמניות המוכנות (אחרי האפייה), להוציא מהמקפיא שעה לפני ההגשה ולתת להן להגיע בעצמן לטמפרטורת החדר. הן יהיו טעימות כמו חדשות. המצרכים (15 מנות):(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)
אופן ההכנה:1 שמים את המים בסיר, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את שיבולת השועל, הסוכר החום, המרגרינה, הדבש והמלח ומערבבים (הכי קל בעזרת כף עץ) עד לקבלת עיסה אחידה. מצננים מעט. 2 מוסיפים את השמרים לתערובת המצוננת מעט, ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמחים ולשים בעזרת הידיים לבצק אחיד. אפשר גם להעביר בשלב זה את התערובת לתוך קערת מיקסר וללוש את הבצק בעזרת וו לישה. יכול להיות שהבצק יידרוש עוד קצת מים - זה תלוי במזג האוויר. 3 מוסיפים את הגרעינים או האגוזים ולשים אותם אל תוך הבצק, כך שייתפרסו בצורה אחידה. 4 מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים שעה. 5 אחרי ההתפחה הראשונה, לשים שוב את הבצק ויוצרים כ-15 לחמניות. מכסים את הלחמניות במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה נוספת. בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 6 אופים 15-20 דקות, עד שהלחמניות מוכנות. >> בשבוע שעבר הכנו מלאווח ביתי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |