1 מערבבים את חומרי הבצק המקדים בקערה, מכסים בניילון נצמד או מכסה ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך לילה.
2 למחרת, מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת מיקסר, מוסיפים את הבצק המקדים ולשים במשך 10 דקות במהירות איטית.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים לפחות שעתיים.
קל לפריסה ומתאים במיוחד לכריכים | צילום:
חיה דר, הבלוג של חיה דר
4 מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו למספר התבניות שרוצים להכין (אפשר ל-3 תבניות אינגליש קייק, לכיכר גדולה או ללחמניות).
5 מגלגלים כל חלק לכדור ופותחים אותו ידנית, מקפלים כמו מעטפה ומגלגלים מעט לקבלת רוחב בתבנית (מודגם בסרטון למטה).
VIDEO
>> לבלוג של חיה דר
6 מחממים תנור ל-200 מעלות, מכינים תבניות מרופדות בנייר אפייה.
7 מניחים את הבצק בתבנית המרופדת, מכסים ומתפיחים תפיחה כפולה, כך שהבצק יגיע לפחות לשולי התבנית.
8 מניחים בתנור כלי קטן עם מים ליצירת לחות ואופים כ-40 דקות, עד שהלחם מקבל קרום קשה והתחתית אפויה. בתיאבון!
* אם רוצים לוותר על החלב ולקבל לחם פרווה, יש להוסיף קצת יותר מים וכף שמן אחת.
100% קמח מלא | צילום:
חיה דר, הבלוג של חיה דר