מיני פיצות שאפשר להכין ולהקפיאהפיצות הקטנטנות והנהדרות האלה יכולות לסדר לילדים ולכם יופי של ארוחת ערב, אבל עזבו את זה: בסוף מחכות לכם הנחיות לחצי-אפייה, שאחריה מכניסים את הפיצות למקפיא כדי לשלוף לפי הצורך. ומי כמונו יודע שיש צורך
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 13/07/21 07:29
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
|
המצרכים :לכ-24 פיצות קטנות:
אופן ההכנה:1 לשים יחד במיקסר את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, השמן והמים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה בצדדים אך נשאר מעט דביק בתחתית. אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה. 2 מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר). >> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל? 3 מרדדים את הבצק לעובי של כס"מ וקורצים עיגולים קטנים בקוטר כ-10 ס"מ (אפשר כמובן להכין בכל גודל שרוצים). 4 מחוררים את הבצק במזלג ומורחים מעט רוטב. מפזרים גבינה ותוספות ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה. 5 מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את הפיצות לתנור לאפייה כ-10 דקות, או עד הזהבה יפה. לפני האפייה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל מיני פיצות שאפשר להכין ולהקפיא | צילום: רון יוחננוב, mako אוכלרוצים להכין מראש ולהקפיא? מעולה!1 מרדדים את הבצק וקורצים לעיגולים בגודל שרוצים. מחוררים במזלג ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 2 אופים 5 דקות בלבד ב-200 מעלות (ללא התפחה שנייה). 3 מצננים, מורחים רוטב ומפזרים גבינה ותוספות. 4 מאחסנים במקפיא - אפשר אחת אחת בשקיות סנדוויץ' ואפשר בקופסה אטומה, עם נייר אפייה שמפריד בין שכבה לשכבה. בכל פעם שרוצים פיצה שולפים את הבצק ומכניסים לתנור ל-5 דקות ב-200 מעלות. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם. |