קיש פלפלים, קשקבל ופסטובסיס של בצק פריך שמתפורר בפה ומילוי מפנק של גבינות ופלפלים
| קישריה
| פורסם 22/07/10 12:06
צילום: יחסי ציבור
|
המצרכים (15 מנות):
לבצק
למילוי
לרויאל
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. 2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. 3 מכינים את המילוי: חותכים את הפלפלים לרצועות. מכניסים למעבד מזון את חומרי הרויאל, ומערבבים היטב כך שלא יישארו גושים (אפשר לעשות את זה גם עם מטרפה). 4 מחממים תנור ל-160 מעלות. 5 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט. 6 מעלים את חום התנור ל-180 מעלות. 7 מרכיבים את קיש: מורחים את הפסטו על הקלתית. מסדרים מעל את רצועות הפלפלים וקוביות הגבינה, ויוצקים את תערובת השמנת והביצים (הרויאל). מכניסים לתנור החם לאפייה של כחצי שעה, עד שהרויאל מתייצב ומזהיב. |