פוקצ'ת עננים מצוירתמתכון לפוקצ'ה שנראית כמו ציור: זה הזמן לתת לכישרון החזותי שלכם להתפרץ, ואם נדמה לכם שאין לכם כזה - תנו לפוקצ'ה הזאת להוכיח לכם אחרת. מבחוץ מעטה קריספי וקישוטים אכילים, מבפנים עננים רכים וריח היסטרי
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :ל-4 פוקצ'ות:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר ולשים 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. 2 יוצרים מהבצק כדור, משמנים אותו מעט בשמן זית (כדי שלא יתייבש בזמן שהוא תופח), מעבירים לקערה עמוקה, עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח ולתפוח במשך שעה. 3 מורידים את נפחו של הבצק בעזרת אגרוף ומניחים להתפחה נוספת של 30-60 דקות. 4 מחממים תנור ל-190 מעלות. המרקם הרך | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako5 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. יוצקים 3 כפות שמן זית על נייר אפייה ומניחים 2 כדורי בצק. 6 יוצקים מעל כל עיגול בצק 2 כפות שמן זית ויוצרים בעזרת האצבעות צורה מאורכת של פוקצ'ה. 7 כאן מתחיל החלק האומנותי: מסדרים על הבצק את הירקות שאוהבים באיזו צורה שרוצים, ולבסוף מפזרים מלח גס בנדיבות. 8 אופים למשך 20-25 דקות (עד שהפוקצ'ות מזהיבות מעט) ומגישים חם. פוקצ'ת עננים עם ציור ירקות | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, makoיעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. |