אלו לחמניות רכות במיוחד, מועשרות בקמח מלא ומתובלות במעט רוזמרין. תוספת נהדרת לארוחת בוקר או ערב.
המצרכים (10 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 להכנת הבצק – לקערת המיקסר מנפים את הקמחים, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את קוביות החמאה, והחלב הפושר. את המים מוסיפים בהדרגה רק עד לקבלת בצק רך. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות ועד שהבצק הופך לחלק וגמיש. 2 יוצקים מעט שמן לקערה נקייה ומגלגלים את הבצק בתוכה כך שישומן היטב. מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה וחצי. 3 מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה. 4 מחלקים את הבצק ל-10-12 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק כדור חלק ומניחים במרווחים שווים בתבנית האפייה. מסודרות יפה בתבנית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל5 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות נוספות, בינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. 6 מברישים את כדורי הבצק במעט חמאה מומסת, מפזרים מעל מלח גס ואת עלי הרוזמרין. 7 מעבירים לתנור ואופים 25-30 דקות. מוציאים ומברישים שוב במעט מהחמאה (לא חובה). מחלצים מהתבנית ומצננים לפני ההגשה. * הלחמניות טובות ביום הכנתן ולמחרת אך נשמרות תקופה ארוכה במקפיא כשהן עטופות היטב. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> הדרך הכי אדירה לקלף מנגו>> 4 דרכים להכין גלידה בלי מכונה מיוחדת |