1 מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית וניל, גרידת התפוז והאלכוהול.
2 מערבבים במהירות נמוכה כ-5 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה. כאשר נוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק.
3 אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד; מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגניה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
4 מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
5 במקביל לזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים. את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, ומגישים את הסופגניות בטמפרטורת החדר.
6 להכנת הציפוי: מניחים בקערה את המסקרפונה, סוכר, גרידת לימון, ווניל. באמצעות מטרפה ידנית מערבבים היטב עד שהסוכר נמס והמילוי הופך לקרמי.
7 מכניסים את ציפוי המסקרפונה לשק זילוף, מזלפים כתר בראש הסופגניה, ממלאים את החלל הנותר בקונפיטורה ומגישים.