1 מכינים את החלה: מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק כ-10-12 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ורך שנפרד מדופנות הקערה.
2 מעצבים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח, בין שעה לשעתיים.
3 מכינים את המלית: מבשלים במחבת את קוביות התפוחים עם הסוכר, הדבש ומיץ הלימון כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד לריכוך קל. מצננים היטב ומערבבים עם אגוזי המלך הקצוצים.
4 מחלקים את הבצק ל-11 כדורים שווים. מרדדים קלות 8 כדורים, ממלאים כל כדור בכף גדושה ממלית התפוחים, צובטים את הבצק מעל ומגלגלים לכדורים יפים.
5 משמנים את התבנית בתרסיס שמן ומסדרים את הכדורים במרווחים קלים צמוד לדפנות. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כמעט עד להכפלת הנפח, כחצי שעה.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 לקראת תום ההתפחה מרדדים את כדורי הבצק הנותרים למלבני בצק ארוכים ודקים, חותכים לרצועות דקות וקולעים לצמות. מסדרים את הצמות הקטנות על קו החיבור בין כל שני כדורים.
7 מברישים את החלה בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום.
8 מערבבים דבש ומים רותחים. מברישים את החלה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, ומגישים.
* מעדיפים חלה ללא מלית? ניתן גם לוותר על מלית התפוחים, ולקלוע מאותו הבצק חלה מתוקה וחגיגית.
צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק
>> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס