המצרכים :
אופן ההכנה:1 קולפים וחותכים לרבעים את התפוחי האדמה, מניחים בסיר בינוני וממלאים בכ-2 ליטר מים. מוסיפים 2 כפיות מלח, מביאים לרתיחה על גבי להבה בינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים (סכין ננעצת בקלות בתפוחי האדמה). מוציאים 1/2 כוס ממי הבישול ומצננים עד שהמים פושרים. מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לנייר סופג לכ-20 דקות. תפוחי האדמה צריכים להיות יבשים ובטמפרטורת החדר או מעט חמימים. 2 מוסיפים למי הבישול הפושרים את השמרים ומערבבים היטב, מניחים לכ-5 דקות. בינתיים מעבירים את תפוחי האדמה למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים עד לקבלת מחית. מוסיפים את תערובת השמרים ואת שמן הזית לקערה ומערבלים עד שכל הנוזלים נספגים במחית. מוסיפים את הקמח ואת יתרת המלח (2 כפיות). מחליפים לוו הלישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מגלגלים לכדור ומניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה. 3 כעבור זמן זה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, במידה ומכינים 2 ככרות חוצים את הבצק. בעזרת הידיים משטחים את הבצק לעיגול שטוח. מגלגלים את הבצק כרולדה, מהחלק הרחוק ביותר כלפי הגוף. מניחים שהתפר מונח כלי מטה בתבנית אפייה מאורכת משומנת קלות, או בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב כ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-190 מעלות. לפני שמכניסים את הבצק לאפייה מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה. מרתיחים מים בקומקום, יוצקים מים לתבנית הקטנה וסוגרים מיד את דלת התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים). חורצים בבצק 3-4 חריצים ומעבירים לתנור. אופים כ-50 דקות, עד שהכיכר תפוחה מאוד, זהובה וקול חלול נשמע כשנוקשים על תחתיתה. מצננים היטב על גבי רשת לפני הפריסה. הלחם נשמר כשהוא עטוף היטב כיומיים בטמפרטורת החדר אך ניתן להקפיא אותו לתקופה ארוכה. * על פי מתכון של ג'וליה צ'יילד. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |