1 הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הנוזלים (מים ושמן) בהדרגה ולשים במשך 5 דקות רצופות. מוסיפים מלח ולשים עוד 3-4 דקות לפחות. מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים עוד כדקה בידיים משומנות.
2 מתפיחים את הבצק עד הכפלת נפח.
3 הקונפי: שמים את שיני השום בסיר קטן ומוסיפים את האורגנו/תימין, המלח ושמן הזית. השמן צריך לכסות את השום ולעבור אותו בחצי ס"מ (כל השיניים חייבות להיות שקועות). מניחים את הסיר מעל הלהבה הקטנה ביותר האפשרית ומבשלים 45-60 דקות, עד שהשום רך לחלוטין ונימוח והשמן סופג את טעמי השום.
4 חוזרים לבצק: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 90 גרם. מגלגלים כל כדור לרצועה וקולעים לצורת פרח (ראו בסרטון). מתפיחים 20-30 דקות.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
לחמניות שום בצורת פרח | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
6 מורחים את הלחמניות בשמן של הקונפי שום ומשבצים שן שום במרכז כל פרח. מוסיפים ענף תימין (או כל עשב תיבול אחר), מפזרים מלח ופלפל ואופים עד הזהבה – בערך 14 דקות, תלוי בתנור.
7 כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן במעט מאוד שמן שום מהקונפי, בשביל הברק.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה