אופן הכנת הבצק:
1 מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים עד שהופך לכדור בצק אחיד.
2 מעבירים למשטח ולשים את הבצק מספר דקות. מגלגלים לכדור ומעבירים לקערה מקומחת. מכסים עם מגבת מטבח ומניחים בצד לשעה עד שעתיים עד שהבצק תופח.
אופן הכנת רוטב העגבניות:
1 מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
2 מוסיפים את העגבניות ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את השום, הבזיליקום, הסוכר ורבע כוס מים. מבשלים על אש נמוכה ומכסים את המחבת.
3 לאחר 10 דקות מערבבים ומסירים את המכסה ומבשלים עוד 5 דקות (עד שהרוטב מסמיך) ומניחים בצד לצינון קל.
אופן הכנת הקלצונה:
1 מחלקים את הבצק לארבע חתיכות ומרדדים כל חתיכה בנפרד לעיגול בינוני בעובי ½ ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומורחים את רוטב העגבניות (נא להקפיד למרוח רק בחצי עיגול ולהשאיר שוליים נקיות של 2 ס"מ).
2 מפזרים מעל את הרוטב את העגבינות וכל שאר התוספות.
3 מפזרים קצת אורגנו ומזלפים מעל כל קלצונה שמן זית.
4 מקפלים את החצי הנקי של הבצק מעל החצי עם הרוטב והגבינה על מנת ליצור חצי ירח. מקפלים את השוליים של החצי ירך קלפי מעלה, מגלגלים פנימה ומהדקים עם האצבע.
5 מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15-20 דקות עד שהקלצונה תפוח ושחום.