המצרכים (2 מנות):לפוקצ'ה:
לפסטו זעתר:
לממרח הלימונים:
לסלסה:
לסלט המלפפונים:
אופן ההכנה:1 קולים את החציל על להבה גלויה עד לריכוך. מניחים במסננת להגרת הנוזלים ומשאירים בצד לקירור. קולפים את החציל, חותכים לקוביות בגודל 2*2, מעבירים לקערה עם מעט שמן זית ומניחים בצד. 2 מכינים את הפסטו: טוחנים יחד את את שמן הזית עם הזעתר והמלח ומניחים בצד. 3 מכינים את הפוקצ'ה: מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והמים ולשים כ-2 דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים ולשים 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה. 4 מכסים את הקערה בניילון נצמד (עם מגבת מעל) ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח. 5 מכינים את ממרח הלימונים: טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת משחה אחידה. >> עוד מנות גליליות מחכות לכם ממש כאן 6 מכינים את סלסת העגבניות: חותכים את העגבנייה והפלפל הקלוי לקוביות קטנות, וקוצצים את הבצל הסגול והשום. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מתבלים ומניחים בצד. 7 מחממים תנור ל-200 מעלות. 8 מכינים את סלט המלפפונים: קולפים מלפפון בצורת "זברה" (פס כן, פס לא), חותכים אותו לאורכו ואז קוצצים את רצועות המלפפון לחצאי ירח. חותכים צנונית לשש חתיכות שוות. מעבירים את המלפפון והצנונית החתוכים לקערה, ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח גס, פלפל גרוס וקצח. מניחים בצד. 9 מחלקים את בצק הפוקצ'ה לכדורים במשקל 220 גרם. פותחים את הכדורים לעיגול בעובי סנטימטר וחצי, מורחים כף נדיבה של פסטו, מניחים מעל את קוביות החציל, ואופים כ-8 דקות או עד להזהבה. 10 מרכיבים את המנה: על מגש פיצה מרופד בנייר אפיה מניחים את הפוקצ'ה. מורחים מעל נגיעות לבנה ומפזרים מעט מסלסת העגבניות. מזלפים מעל הכל שמן זית בנדיבות ומגישים לצד סלט המלפפונים, ממרח הלימון הכבוש ומעט זיתים. * מומלץ להוסיף למנה פלפל חריף שלם שנצלה בתנור לוהט עם מעט שמן זית ומלח כ-5 דקות. לחם ארז משיקים תפריט חדש במהדורה מוגבלת של טיול לגליל. בתפריט תוכלו למצוא את אוסף המנות הישראליות הגליליות והמוכרות עם טוויסט מיוחד שהופך אותן לחוויה יוצאת דופן של טעמים משובחים. בין שלל המנות המוצעות בו תוכלו למצוא את הסמבוסק של ארז; מאפה שמרים פריך במילוי תבשיל תרד ובצל מקורמל עם גבינות האיכות של משק צוריאל ואת קיץ בראש פינה; סלט עלים רענן ופריך עם שלל תוספות מרעננות. אז עם מנות כאלה למה אתם מחכים? צאו אל הגליל!
|