המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עם 12 שקעים. 2 טורפים ביצים בקערה גדולה. 3 מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומוסיפים לקערה עם הביצים. מוסיפים קישואים, ריקוטה, גבינת פטה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה. 4 יוצקים את התערובת לשקעים עד שלושת רבעי מגובהם ומפזרים גרעיני חמנייה. 5 אופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים. 6 המאפינס יישמרו במקרר עד 3 ימים או בפריזר עד 3 חודשים. המתכון מתוך הספר "לאכול טוב יותר" מאת אשת הקולינריה והשפית זהר לוסטיגר בשן. לרכישת הספר גיוונים* אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים: גרוייר, מוצרלה, בולגרית או צפתית יתאימו כאן. אם משתמשים בגבינות מלוחות אפשר להפחית מכמות המלח במתכון. * אפשר לשחק עם עשבי התיבול ולהחליף חלק מהפטרוזיליה בתימין טרי או בטרגון. |