1 ממיסים את השמרים בחצי כוס מים, ומשהים כ-10 דקות לתסיסה. 2. בינתיים שופכים לתוך קערה את הקמח, המלח והסוכר ומתחילים לערבב בעזרת הידיים. תוך כדי ערבוב מוסיפים את תערובת השמרים והמים, ולאחר מכן את שאר המים באופן איטי. 3. לשים היטב במשך כ-10 דקות ויוצרים בצק רך וגמיש, אך לא דביק. את הבצק מגלגלים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעה, עד שהבצק יתפח ויכפיל את נפחו. 4. לאחר כשעה, פותחים את הניילון הנצמד, מוציאים בעזרת טפיחות קלות את האוויר מהבצק ולשים עוד מספר דקות. מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים בגודלם, ומגלגלים כל חלק לכדור קטן במעט מגודלו של כדור טניס. 6. שופכים את שמן הזית לקערה, ומגלגלים בתוכו את כדורי הבצק כך שיהיו מכוסים היטב בשמן מכל הצדדים. את כדורי הבצק מניחים בתוך סיר הפוייקה, צמודים זה לזה, סוגרים את המכסה ומשהים כ-30 דקות, כדי שכדורי הבצק יתפחו שוב. 7. בינתיים, מדליקים מדורה בינונית, וכאשר האש נחלשת ונותרות גחלים לוחשות חזקות ומעט להבות, מניחים בתוך המדורה את סיר הפוייקה (רצוי להכין מעמד מאבנים, שעליו אפשר יהיה להניח את הסיר), ומניחים על המכסה כמה גחלים לוחשות. 8. אופים במכסה סגור 25-20 דקות, עד שהלחמניות שבתוך הסיר מזהיבות. כדאי לבדוק במהלך ההכנה את מצב הלחמניות, כדי שלא יישרפו. לבסוף, מוציאים את הסיר מהאש, פותחים בזהירות בעזרת ידית מיוחדת או מגבת (זהירות - הסיר והאדים שיוצאים ממנו חמים מאוד) ומוציאים את הלחמניות (שנפרדות בקלות זו מזו). 9. ממתינים שהלחמניות יתקררו מעט, חותכים את החלק התחתון שנשרף בדרך כלל, חוצים את הלחמניות, מורחים ממרחים שאוהבים- ונהנים מלחמניות אפויות בטבע.