המצרכים (15 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מנפים לקערת המיקסר את הקמח הלבן. מוסיפים שמרים ומערבבים. 2 מתקינים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית. מוסיפים מלח וסוכר וממשיכים לערבל. 3 מוסיפים את השמנת החמוצה והשמן וממשיכים לערבל. 4 לבסוף מוסיפים באיטיות את המים (מעט בכל פעם), ומשאירים חצי מהכמות בצד. לאחר 2-3 דקות לישה, אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד קצת מים ולשים כ-8 דקות נוספות. שימו לב, ייתכן שתזדקקו לכל כמות המים במתכון וייתכן שלא - תצטרכו לבדוק איך הבצק מתנהג ולהחליט בהתאם. 5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומעסים אותו בשמן כך שיצופה מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ואז במגבת ומניחים בצד להתפחה של כשעה וחצי. 6 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומוציאים ממנו את האוויר על ידי לישה קצרה. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 8 מחלקים את הבצק ל-15-18 כדורים שווים, מסדרים אותם על השיש המקומח ומכסים במגבת. משטחים כל כדור למלבן ומגלגלים מהצד הרחב לצורת לחמנייה ארוכה. 9 מניחים במרווחים בתבנית, ונותנים לבצק לתפוח עוד כ-25-30 דקות כשהוא מכוסה במגבת. 10 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל. אופים כ-20-22 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב יפה. מצננים ומגישים, ואם רוצים עוטפים היטב ומקפיאים לשימוש עתידי.
>> רוצים עוד? ביום שישי הקרוב (18 בחודש) תקיים קרן אגם סדנה מיוחדת לקראת החזרה לבית הספר. הסדנה תתקיים ביפו בשעה 9:30 ובין המתכונים שיילמדו בה יהיו לחם לבן לכריכים, לחמניות סנדוויץ', לחם כוסמין בריא ומרובע, בייגלס עגולים ושמנמנים ועוד. הסדנה כוללת ארוחת בוקר בסופה, וכרטיסים ניתן לרכוש ממש כאן או לשלוח SMS למספר 054-4655108. |