1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר.
2 מוסיפים את הנוזלים בהדרגה (מים ולאחר מכן ושמן) ולשים 8 דקות רצופות.
חלות לשבת | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
חלות לגזור ולשמור | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
3 מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות לפחות.
4 מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים בידיים משומנות עוד דקה. מתפיחים את הבצק עד הכפלת נפח.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
6 מחלקים את הבצק ליחידות: ל-3 חלות גדולות של 4 רצועות כל אחת מחלקים ל-12 כדורים של 150 גרם; ל-6 חלות בינוניות של 3 רצועות - ל-18 כדורים של 100 גרם.
7 קולעים חלות ומניחים לתפיחה שנייה של 20-30 דקות.
8 מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד השחמה.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
** במקום ביצה טרופה אפשר לפזר על החלות מעט קמח.