פשטידת תירס ופטריותפשטידה ביתית טעימה, כשרה לפסח ונטולת גלוטן. בתפקיד המייצב: קמח פולנטה
צילום: תמי בן דוד, קולינריא
|
המצרכים :לתבנית בגודל 22X30 ס"מ:
לתיבול:
אופן ההכנה:1 מערבבים את התירס, הפטריות והגמבה ומחלקים שווה בשווה לשני חלקים (חלק יעובד במעבד מזון וחלק נוסיף אחר כך, עם הגבינה המגורדת). 2 שמים במעבד מזון חצי מהתערובת, מוסיפים את היוגורט, החמאה, הביצים, קמח התירס (ללא גלוטן) והתיבול ומעבדים בתהליך קצר, רק עד לקבלת בלילה אחידה. 3 מוסיפים את יתרת תערובת התירס-פטריות ואת הגבינה המגורדת, מערבבים לפיזור שווה ויוצקים לתבנית משומנת. רצוי גם לקמח בקמח שקדים (השימון חשוב לצורך התפיחה ולא כדי שהפשטידה לא תידבק). 4 אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפשטידה משחימה קצת. 5 משהים מעט בתבנית, ומגישים חם עם סלט ירקות טרי. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! *המתכון באדיבות הבלוג קולינריא |