המצרכים (40 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. 2 יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים, חמאה ומלח. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את יתרת המים. לשים 10-5 דקות, עד שהבצק מתגבש. 3 מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו. 4 מחממים תנור ל-190 מעלות. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו שוב, כ-5 דקות. מרדדים את הבצק לעובי 4-3 ס"מ. 5 באמצעות סכין חדה חותכים רצועות קצרות של בצק ומניחים אותן על תבנית מרופדת נייר אפייה. 6 מברישים בנדיבות כל רצועה בשמן זית ומפזרים זעתר. 7 אופים כ-30 דקות, עד שאצבעות הבצק משחימות. לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל |