1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים.
2 מפעילים את המיקסר על לישה במהירות נמוכה ומוסיפים סוכר, חמאה רכה וביצים.
3 מוסיפים את החלב תוך כדי לישה לאט לאט. מתחילים בשליש כוס וממשיכים עד שמתקבל כדור בצק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-8 דקות.
>> לבלוג של קרן אגם
מתכונים לסופגניות, מישהו?
לביבות?
מאפה קינמון פרוס | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט להוצאת אוויר.
6 מרדדים את הבצק למלבן צר וארוך בעובי חצי ס"מ (הרוחב של המלבן צריך להיות כאורך התבנית).
7 מורחים את הבצק בחמאה מומסת בעזרת מברשת. מערבבים בקערה סוכר וקינמון ומפזרים באופן אחיד על הבצק.
8 מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה מהצד הצר של המלבן, כך שתוכל להיכנס בקלות לתבנית.
9 משמנים את התבנית ומכניסים בזהירות את הרולדה. מכסים שוב בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כשעה וחצי.
10 מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים את הרולדה בביצה טרופה.
11 אופים כ-55 דקות, עד שהרולדה שחומה למראה. מוציאים, מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.
* הרולדה במיטבה ביום האפייה אך ניתן לשמור אותה כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד והיא תישאר טרייה גם למחרת.
* לגרסת פרווה: ממירים את החמאה שבבצק בשליש כוס שמן ואת החלב במים. למלית משתמשים במעט שמן קנולה במקום חמאה מומסת.
* אפשר להוסיף למלית הסוכר והקינמון אגוזים קצוצים.